İsviçre’de Bireysel Vergilendirme Tartışmaları başladı

İsviçre’de Bireysel Vergilendirme Tartışmaları başladı İsviçre-bha Federal Konsey, vergi sisteminde önemli bir değişikliğe gitmeyi planlıyor. Evli çiftlerden bireysel vergi alınması önerisi, mali çevrelerde tartışmalara neden oluyor. Evlilik cezasının kaldırılması üzerine yapılan planlamalara karşın, kantonlar arasında bireysel vergilendirme konusunda bir uzlaşı sağlanması için on yıl süre öngörülüyor. Maliye Bakanı Karin Keller-Sutter (FDP), Çarşamba günü bireysel vergilendirme...

İsviçre’de Bireysel Vergilendirme Tartışmaları başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsviçre’de Bireysel Vergilendirme Tartışmaları başladı

İsviçre-bha

Federal Konsey, vergi sisteminde önemli bir değişikliğe gitmeyi planlıyor. Evli çiftlerden bireysel vergi alınması önerisi, mali çevrelerde tartışmalara neden oluyor.

Evlilik cezasının kaldırılması üzerine yapılan planlamalara karşın, kantonlar arasında bireysel vergilendirme konusunda bir uzlaşı sağlanması için on yıl süre öngörülüyor.

Maliye Bakanı Karin Keller-Sutter (FDP), Çarşamba günü bireysel vergilendirme yasa tasarısını sundu. Parlamentonun bu konudaki kararını vermesi için ise 2025 baharına kadar zaman bulunuyor.

Ancak, planlanan değişikliklere karşı çıkanlar arasında Bern kantonu Finans Direktörü Astrid Bärtschi de bulunuyor. Bärtschi, evli çiftlerin daha ağır vergilendirilmesinin adil olmadığını düşünüyor.

FDP, GLP, SP ve Yeşiller gibi partiler bireysel vergilendirmeyi desteklerken, SVP, Mitte ve EPP karşı çıkıyor. Federal Konseyin projesini destekleyen kantonlar ise Zürih, Bern, Basel, Luzern ve Freiburg.

Ancak, kantonlar projenin on yıl içinde uygulanması konusunda endişeli. Bu büyük çaplı değişikliğin vergi mükellefleri için ne anlama geldiği ise hükümet konseyleri arasında net değil.

Heinz Tännler (SVP) Zug kantonundan, “Bu bizim için daha pahalı olacak. Bireysel vergilendirmenin gelir kaybına yol açması muhtemel, ayrıca önemli bir ek idari ve bürokratik çaba gerektiriyor. Maliye Bakanlığı’nda binlerce ek vergi dosyasını yönetmek için daha fazla çalışana ihtiyaç duyulacak.” şeklinde konuştu.

Üst gelir sınıfları için vergi indirimi yapılması gerektiğini savunanlar ise, bu önerinin detaylı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Zug’un finans direktörü ise şüpheci bir yaklaşım sergiliyor ve “OECD asgari vergisinin yanı sıra, bu, kantonlara yük olan başka bir reformdur.” diyor.

İsviçre’de Bireysel Vergilendirme Tartışmaları başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.